Direct naar paginainhoud

Energie

Spoel je in de toekomst de wc nog door met drinkwater? Hoe verwarmen we onze huizen en koken we straks lekker elektrisch op zonnestralen? Energie besparen en duurzaam opwekken hoeft niet ingewikkeld te zijn en levert voordelen op voor de planeet en jouw portemonnee. Jij kunt vandaag al het verschil maken in je eigen stad.

 

Samen gaan we aan de slag met hernieuwbare energie. In 2050 moeten we van het gas af en is schone energie de norm. Als we blijven doen wat we deden en alles bij het oude laten gaan we het niet redden.

 

Wij willen je natuurlijk graag een handje helpen met energie besparen en duurzaam opwekken. Voor inwoners en ondernemers hebben we verschillende subsidies, duurzaamheidsleningen en andere regelingen.

 

Heb je zelf een initiatief of project? Daar krijgen wij energie van! Wil je meedoen, meld je aan.

Het zonnetje in huis

Met deze vorm van duurzame energie gaan we een stralende toekomst tegemoet. Met zonnevelden in de Noorderplassen en Almere Buiten leveren we stroom aan Almeerders via bijvoorbeeld de energiecoöperatie De Groene Reus. 

Met de wind mee

Windenergie is een energiebron die nooit op is, daar zijn wij in de wolken van. Wij werken graag mee aan initiatieven van bewoners en bedrijven die deze bron inzetten als alternatief voor fossiele brandstoffen.

De diepte in

Aardwarmte is een duurzaam en betrouwbaar alternatief voor aardgas. Het is namelijk niet afhankelijk van weersomstandigheden, zoals zon en wind. Met aardwarmte ga je de diepte in; op 500 meter of zelfs dieper. Er wordt onderzocht waar in Nederland de ondergrond geschikt is voor aardwarmtewinning. De eerste onderzoeken hebben plaatsgevonden op Almeers grondgebied en zien er hoopvol uit.Gerelateerde initiatieven