Direct naar paginainhoud

Gezond

Samen maken we gezond gewoon

De komende jaren richten we Almere zoveel mogelijk in om iedereen die woont of werkt in de stad te motiveren meer te bewegen en gezonder te leven. Met de fiets naar je werk? Yes! Een Almeerse generatie die opgroeit zonder te roken? Dat lucht op.

 

Voor jong en oud levert een gezonde stad wat op: lekkerder in je vel, hogere levensverwachting, schone lucht en een grotere kwaliteit van leven. Om maar wat te noemen.

 

In onze stad heeft maar liefst 1 op de 5 kinderen overgewicht. Om onze jeugd gezond te maken en te houden maken we samen gezond gewoon. Op school, in buurthuizen, bij sportverenigingen, overal! Ken je bijvoorbeeld al de Buurtsportcoaches? Zij sporten in verschillende wijken buiten met jong en oud en zetten zo de hele buurt in beweging. 

 

Het onderwijs in Almere wil ook een plek zijn waar kinderen gezond kunnen opgroeien. Gezonde leerlingen doen het beter in de klas, maar belangrijker nog: ze voelen zich vaak ook fijner. Veel scholen halen het keurmerk Gezonde School. Ook iets voor jouw school? 

 

En wist je dat de natuur een gunstig effect heeft op de gezondheid van mensen? Zelfs een klein beetje groen heeft al verrassend veel invloed. Het zorgt ervoor dat mensen zich beter kunnen concentreren, creatiever worden en minder stress ervaren. En de natuur stimuleert tot bewegen en sociaal contact. Daarom worden er veel speelplekken opnieuw ingericht en komen er steeds meer natuurlijke en avontuurlijke speelplekken bij. Gelukkig is in Almere de natuur altijd dichtbij.Gerelateerde initiatieven