Direct naar paginainhoud

Gezond

Samen maken we gezond gewoon

Een gezonde stad voor iedereen, dat willen we bereiken. Een stad waar je schone lucht ademt, waar je kan bewegen en ontspannen in het groen, en waar je gezond kan eten. 

 

Kortom, een stad waar het gemakkelijker is om de gezonde keuze te maken. Want met een gezonde leefstijl zit je lekkerder in je vel, kan je veel ziektes voorkomen en heb je een hogere levensverwachting. Dat gunnen we alle Almeerders. We doen dit samen met organisaties, ondernemers, initiatieven en inwoners. Doe je mee? 

Wat doen we?

Samen met de stad stimuleren we:

  • een Rookvrije Generatie met veel rookvrije zones in de stad. Doe je mee?
  • gezonde initiatieven in de stad: Een gezonde stad maken we samen. Gelukkig zijn er al heel veel Almeerders die meedoen. Wil jij ook bijdragen aan een gezonde stad? Het Almeers Preventieakkoord biedt (financiële) ondersteuning en samenwerking. Doe je mee?
  • beweging: voor jong en oud, rijk en arm, willen we meer bewegen aantrekkelijk, mogelijk en toegankelijk maken: Sport en Cultuur in Almere.
  • gezonde voeding: we stimuleren dat gezonde voeding voor alle Almeerders steeds meer vanzelfsprekend wordt: Voedsel.
  • mentale gezondheid: mentale gezondheid is het vermogen om te kunnen omgaan met uitdagingen, stress en druk. Als je weerbaar bent, kan je beter ‘nee’ kunnen zeggen tegen verleidingen als roken, drinken en ongezond eten. Jongeren die weerbaar zijn, zijn ook minder vaak slachtoffer van pesten en kunnen beter omgaan met keuzes rondom seksualiteit. Doe je mee?


Gerelateerde initiatieven

GEZOND GEWICHT

GEZONDE SCHOOL