Direct naar paginainhoud

Groene buur

  Een Groene Buur is een groen ambassadeur in iedere wijk van Almere. Er zijn inmiddels al meer dan 85 enthousiaste Groene Buren aan de slag. Je herkent ze aan de groene paal in de voortuin. Wil je zelf Groene Buur worden, geef je dan op.

  Wat is een Groene Buur

  Een Groene Buur zet zich in voor het vergroenen en insectvriendelijk maken van de wijk. Een aanspreekpunt en inspirator voor de buurtbewoners. Iedere Groene Buur doet dat op zijn of haar eigen manier. Zo organiseren zij bijvoorbeeld een ruilmiddag voor stekjes en bloemzaadjes. Of bieden hulp & advies aan bij het vergroenen van een tuin, een workshop insectenhotel maken of het organiseren van een insecten-speurtocht door de wijk. Het kan van alles zijn. Soms zijn er wel meerdere Groene Buren per wijk, afhankelijk van de grootte van de wijk. Onderling vormen de Groene Buren een netwerk en delen  informatie, kennis en ideeën met elkaar uit. 

  Klaar voor de start

  Iedere Groene Buur ontvangt een startpakket o.a. een aantal insectvriendelijke planten om uit te delen in de buurt. Zaaimengsels voor de wilde bij en insecten, een herkenbaar regenjack met de tekst Groene Buur erop. En natuurlijk het tuinpaaltje.
  Heb je ook interesse om Groene Buur te worden, mail dan naar Sacha de Ruiter: doemee@groenebuuralmere.nl. Zij is de projectleider van Groene Buur en neemt contact met je op.

  'Het vergroenen en insectvriendelijk maken van de wijk'

  Maak kennis met de Groene Buur 

  Op 10 juni 2020 werden de eerste Groene Buren geinstalleerd op vier verschillende (buiten)locaties in Almere. In verband met corona op gepaste afstand van elkaar. Met de toolkit in de tas en het Groene paaltje onder de arm gingen zij vol enthousiasme en ieder met eigen ideeën over de invulling van hun nieuwe functie, aan de slag als Groene Buur voor hun wijk.