Direct naar paginainhoud

NK Tegelwippen

Almere doet weer mee aan het NK Tegelwippen 2024. Hierbij gaat het erom wie in Nederland de meeste tegels wipt. Ook Almere gaat deze uitdaging aan om samen met haar inwoners zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. De actie loopt van 21 maart t/m 31 oktober 2024.

 

Ga jij je tuin verbouwen en al je tegels eruit halen? Of een deel van de tegels? Tel je tegels op een geef ze door op nk-tegelwippen.nl/meedoen, upload een foto van voor en na en voer het aantal gewipte tegels in. De tegels worden automatisch opgeteld bij de tegelstand en tellen mee voor de Nationale Tegelteller.

Mocht je niet weten wat je met de ruimte kunt doen ter vervanging van de tegels, vind je inspiratie op nk-tegelwippen.nl. Hier lees je hoe je je tuin kunt veranderen in een plek voor de dieren, hoe je het regenwater beter kunt laten weglopen en hoe je het best je tegels kunt wippen.

Wipper van de maand

Bij NK Tegelwippen kiest de vakjury elke maand de Wipper van de Maand. De jury selecteert hiervoor de leukste, mooiste, gezelligste, origineelste ingezonden foto’s. Al deze maandwippers maken kans om Publiekswipper te worden.

Genomineerden winnen een echt Tegelwipper t-shirt. Wippers van de Maand krijgen een mooi tuinpakket. En de Publiekswipper gaat er vandoor met een boel eer, een tuinbon en natuurlijk de prestigieuze Publiekswipper Award.

 

Vorig jaar zijn er in Almere zo’n 14.321 tegels gewipt! We zijn daarmee op de drieëntwintigste plek van het NK Tegelwippen gekomen. Het jaar daarvoor belandde we op de vijfde plek, en dit jaar willen we in de top drie terecht komen. Help jij mee om dat doel te bereiken?