Direct naar paginainhoud

NK Tegelwippen

Almere doet mee aan het NK Tegelwippen 2023. Hierbij gaat het erom wie in Nederland de meeste tegels wipt. Ook Almere gaat deze uitdaging aan om samen met haar inwoners zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. De actie loopt van 21 maart t/m 31 oktober 2023.

 

Ga jij je tuin verbouwen en al je tegels eruit halen? Of een deel van de tegels? Tel je tegels op een geef ze door op nk-tegelwippen.nl/meedoen, upload een foto van voor en na en voer het aantal gewipte tegels in. De tegels worden automatisch opgeteld bij de tegelstand en tellen mee voor de Nationale Tegelteller.

De Gouden Tegel en de Publiekswipper

Bij NK Tegelwippen kiest de vakjury elke maand de Wipper van de Maand. De jury selecteert hiervoor de leukste, mooiste, gezelligste, origineelste ingezonden foto’s. Al deze maandwippers maken kans om Publiekswipper te worden.

 

Genomineerden winnen een echt Tegelwipper t-shirt. Voor Wippers van de Maand is een mooi tuinpakket en de Publiekswipper gaat er vandoor met een boel eer en de Publiekswipper Award + tuinbon t.w.v. €100. De gemeente die de meeste tegels per inwoner wipt wint de Gouden Tegel.

 

Vorig jaar zijn er in Almere zo’n 103.000 tegels gewipt! We zijn daarmee op de vijfde plek van het NK Tegelwippen gekomen. Dit jaar willen we in de top drie terecht komen. Help jij mee om dat doel te bereiken?