Direct naar paginainhoud

Groene Speld

Met de Groene Speld en de Groene Medaille zetten wij groene en gezonde initiatieven in de spotlights. Er zijn zoveel inspirerende en creatieve initiatieven in Almere. Deze willen we graag een podium geven en zoveel mogelijk laten zien.

Groene Speld

Ken jij iemand of een (maatschappelijke) organisatie die bijdraagt aan een groen en gezond Almere? Een initiatief dat zich inzet om onze stad nog groener te maken? Dan kun je diegene voordragen voor een Groene Speld. 

 

Inmiddels is het Groene Spelddragers netwerk uitgegroeid tot bijna 1400 Almeerders. En het groeit nog steeds. Sinds april 2021 horen hier ook ruim 500 trotse Groene Spelddragers junior bij. Want ook jongeren en kinderen laten de meest uiteenlopende en inspirerende groene en gezonde initiatieven zien.

Draag iemand voor

Iemand voordragen voor de Groene Speld kan door onderstaand formulier in te vullen. Dit kan het hele jaar door. Wij verzamelen de gegevens en organiseren een spelduitreiking. Kan diegene niet naar een spelduitreiking komen? Dan blijft de voordracht staan voor een volgende uitreiking.

 

Iemand voordragen voor de Groene Speld

Uitreikingen van de Groene Speld


Growing Green Almere boek 3 

In Growing Green Almere 3 maak je kennis met 50 Almeerders met een Groene Speld, een groen hart en een mooi verhaal. En ook drie junior Spelddragers vertellen gepassioneerd over hun drive voor een groen en gezond Almere.
Benieuwd naar de portretten? Je kunt ze lezen in de onderstaande pdf en op deze website bij ‘initiatieven en projecten’. Je kunt ze ook beluisteren.

DOWNLOAD HET GROWING GREEN ALMERE BOEK 3 (PDF, 16 MB)

Beluister alle portretten

Lekker luisteren naar een verhaal terwijl je een heerlijke wandeling maakt door één van de groengebieden van Almere.

Veel lezers vinden het heerlijk om ook naar verhalen te luisteren. En ook voor degenen voor wie lezen moeilijk is biedt het beluisteren van verhalen een uitkomst. Zo zijn de portretten voor iedereen beschikbaar.

Met veel enthousiasme worden alle 53 portretten en introducties voorgelezen door verschillende betrokkenen bij het boek. Het is click & go: scan de QR code, click het portret van je keuze aan en ga heerlijk genieten van het verhaal.

Je kunt ook deze link gebruiken om portretten te beluisteren.


Meer dan een speld of medaille

Als spelddrager behoor je tot het meest diverse groene netwerk van Almere, waarvoor wij regelmatig iets organiseren. Zoals een netwerkbijeenkomst, een interessante lezing, of een bezoek aan een groen initiatief in Almere. Wij vinden het geweldig dat 'groene' Almeerders die elkaar niet kenden, elkaar via dit netwerk kunnen vinden en samenwerken.

 

Daarnaast hebben we de afgelopen jaren diverse plekken beschikbaar gesteld op verschillende markten in de stad, hebben we inmiddels al 3 boeken uitgegeven met ieder 50 inspirerende interviews met Groene Spelddragers.

 

We hebben ook van een aantal van onze spelddragers een videoportret gemaakt. Regelmatig zetten we een spelddrager in de spotlights op deze website en via Facebook, Instagram en Twitter. Kortom, een ideale manier om met je groene initiatief verder aan de weg te timmeren in Almere.

Maak kennis met de Growing Green Spelddragers! Via onderstaande boeken, video’s of lees de interviews via Initiatieven.

Growing Green Almere boek 3 

Growing Green Almere 3 is uit! Met daarin 50 portretten van Almeerders met een Groene Speld, een groen hart en een mooi verhaal. En ook drie junior Spelddragers vertellen gepassioneerd over hun drive voor een groen en gezond Almere.
Benieuwd naar de portretten? Je kunt ze lezen in de onderstaande pdf. Je kunt ze ook beluisteren. De deelnemers aan het boek ontvingen op 29 januari 2022 tijdens de Boerenmarkt op de Kemphaan ieder twee exemplaren. Een voor zichzelf, en een om aan iemand te geven, ter inspiratie.

DOWNLOAD HET GROWING GREEN ALMERE BOEK 3 (PDF, 16 MB)

Growing Green Almere boek 2

Tijdens het Groentesoepfestival 2019 is het tweede Growing Green Cities-boek gepresenteerd. Vijftig mooie, persoonlijke en inspirerende verhalen van Spelddragers, over hoe zij bezig zijn met de gezonde en groene stad. Laat je verrassen door al deze initiatieven! Het eerste exemplaar is in ontvangst genomen door de Almeerse schrijver Ilse Ruijters.

Download het Growing Green Almere boek 2 (PDF, 17 mb)

Growing Green Almere boek 1

Lees het boek Growing Green Almere 1 met daarin vijftig interviews over een groen en duurzaam Almere. Een boek vol enthousiaste verhalen over onder meer rozentuinen, het eerste (drijvende) gebouw van de Floriade en groene energie..

Download het Growing Green Almere boek 1 (PDF, 6 MB)