Direct naar paginainhoud

Over ons

Eerst even kennismaken, aangenaam! Wij zijn Groen & Gezond Almere. Wij zijn niet zomaar een afdeling in het stadhuis, wij werken met z’n allen aan de groene stad van de toekomst.
 
Wie aan de toekomst denkt heeft visie en daarom schreven wij de Duurzaamheidsagenda (PDF, 5,6 Mb). Een document waarin we onze ambities en doelstellingen zo concreet mogelijk hebben gemaakt. We gaan niet wachten tot later, maar we beginnen vandaag. Gister al om precies te zijn. Stip aan de horizon? In 2030 verminderen we de CO2-uitstoot met 49%. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf, we moeten flink aan de slag.

 

De Floriade Expo 2022 laat zien hoe het ook kan. Behalve een wereldtuinbouwtentoonstelling is het een nieuwe, groene stadswijk Hortus, die na de wereldexpo aan de oever van het Weerwater verrijst.
 
Vanaf het ontstaan van Almere 45 jaar geleden zijn het de mensen die de stad maken. Samen hebben we grote ambities. Veel van deze ambities worden versneld met de komst van de Floriade Expo 2022. Dan is Almere een half jaar een wereldpodium, een proeftuin voor groot- en kleinschalige implementatie van duurzame innovaties. Maar ook daarna bouwt Almere door aan de groene stad. 
 
En dat kunnen we niet alleen. We gaan graag met je in gesprek. De komende jaren zaaien we flink veel plannen in, zodat we een nog groenere toekomst kunnen oogsten. Op deze website nemen we je mee naar onze eigen initiatieven en die van heel veel inwoners en ondernemers.
 
Wij hebben er zin in, doe je mee?

Doe mee

Contact met Groen en Gezond

De gemeente Almere wil graag enkele persoonsgegevens van jou hebben om contact met je op te nemen over Groen en Gezond. Jouw gegevens worden niet gedeeld met derden. Bekijk voor meer informatie het privacy statement.