Direct naar paginainhoud

Vervoer

Duurzame mobiliteit, daar kom je mee weg

Op pad naar het werk, school of voor een tochtje? In Almere verplaatsen we ons makkelijk, snel maar het liefst zo duurzaam en gezond mogelijk. Dat betekent dat we met een flinke vaart inzetten op het vergroenen van ons vervoer, kijk maar naar de acht elektrische bussen die in de stad rondrijden. Daarnaast komen er steeds meer laadpalen voor elektrisch rijden in de stad.

 

Hoe zat het ook alweer? We willen van fossiele brandstof overstappen naar emissieloos transport om daarmee onder andere de klimaatdoelstellingen in 2050 te halen. Transport moet schoner, slimmer en dus anders. Almere geeft veel aandacht aan betere wandel-, ov en fietsverbindingen om inwoners zoveel mogelijk te verleiden om de auto te laten staan. Dat doen we expres, zo houden we de stad veilig en schoon.

 

Ook ben je overal vliegensvlug met de bus. Almeerders zijn er dol op, Het gebruik van het ov is in Almere uitzonderlijk hoog voor een Nederlandse stad. Heb je toch de auto nodig, Almere is een van de meest verkeersveilige steden van Nederland en binnen de stad zijn er nauwelijks doorstromingsproblemen..


Zelf een initiatief starten?


Gerelateerde initiatieven