Direct naar paginainhoud

wereldvoedseldag

In aanloop naar Floriade Expo 2022 en als feestelijke afsluiting van de Dutch Food Week, organiseert Gemeente Almere op zaterdag 16 oktober Wereldvoedseldag.


Wist je dat Almere is gebouwd als eetbare stad, waar inwoners zelf noten en fruit kunnen plukken in hun eigen wijk? Hoe gaaf is dat! Om dat zichtbaar te maken kun je tijdens Wereldvoedseldag aan allerlei gratis events meedoen in alle stadsdelen van de Almere. Volg bijvoorbeeld een van de nieuwe permanente wildplukroutes en proef de natuur om je heen, ga op pad met voedselboswachters, of dans op natuurgeluiden in de silentdisco op het Globeplein in het centrum van Almere Buiten. Ontdek jouw eetbare stad op Wereldvoedseldag en bekijk het volledige programma hier.


Tijdens Wereldvoedseldag is er internationaal aandacht voor voedselzekerheid. Dat is hard nodig, want nog steeds heeft 10% van de totale wereldbevolking niet voldoende voedsel tot zijn beschikking. Hoe gaan we deze ongelijkheid oplossen en welke voedselvraagstukken liggen er nog meer op ons bord? Hoe zorgen we er bijvoorbeeld voor dat we meer lokale producten gaan eten? Wat kunnen we doen om de impact op het milieu van onze voedselproductie te verminderen? Op Wereldvoedseldag gaan we op zoek naar oplossingen en innovaties die laten zien hoe we er samen voor kunnen zorgen dat het voedselsysteem beter in balans komt.


In een grote stad als Almere, waar over 10 jaar ruim 350.000 mensen wonen, zijn deze voedselvraagstukken van groot belang. Wethouder Roelie Bosch: ‘Gezonde voeding bereikbaar maken voor iedereen, in de wereld maar zeker ook in Almere, is heel belangrijk. Almere is de stad waar ooit werd bedacht dat we zoveel mogelijk eetbare planten in de openbare ruimte aanplanten om zelfvoorzienend te kunnen leven. En dat naast een enorme ‘achtertuin’ aan boerenland, die als voedselschuur voor de wereld dient. Die rijkdom willen en kunnen we tijdens Wereldvoedseldag laten zien. Niet alleen aan Almeerders, ook aan heel Nederland.’


Bekijk hier het programma.
 

Wereldvoedseldag Almere

Gratis toegang en rolstoeltoegankelijk

Locaties

 1. Silent Disco en Kidsworkshop: Globeplein
 2. Kookdemo & Kidsworkshop: Markt 7 
 3. Voedselbosrondleiding: Kemphaanlaan 4
 4. Boerenmarkt & Proeverij: Kemphaanpad 14
 5. Voesdelbosrondleiding: Arboretum West 100
 6. Wildplukroute Almere Haven: Muiderweg
 7. Voedselmuseum 'n Wilde Keuze: Muiderzandplaats 1
 8. Wildplukroute Almere Stad: Kolkplein
 9. Wildplukroute Almere Buiten: Nijenrodestraat
 10. Voeselbosrondleiding: Sieradenweg
 11. Wildplukroute De Kemphaan: Kemphaanlaan 4
 12. 12 Almere Floriade Fietstocht: Lumièrestrandje

Download de plattegrond met de locaties (PDF, 120 kB)