Direct naar paginainhoud
Perron met een voorbijrazende trein

Openbaar vervoer

Als je ergens naar toe moet reizen, is het het gezondst voor jezelf en het best voor het klimaat als je dit te voet of met de fiets doet. Maar, wanneer je bestemming te ver is, dan is het openbaar vervoer (OV) de duurzaamste manier van transport. Gelukkig is Almere gebouwd om met het OV te reizen. Letterlijk. De busbanen lagen er al voordat er huizen stonden! Met 60 kilometer aan busbanen en 6 NS-stations, kom je al een heel eind. Met de vele dreven, stations, gescheiden busbanen en fietspaden blijft elke wijk met gemak bereikbaar, op een veilige en gezonde manier!


Wist je dat?

Zes stations

In Almere vind je wel zes NS-stations: Almere Poort, Almere Muziekwijk, Almere Centrum, Almere Parkwijk, Almere Buiten en Almere Oostvaarders.

Gescheiden rijden = minder ongelukken

De gescheiden busbanen hebben meerdere doelen, twee daarvan zijn: op tijd rijden, en veiligheid. Door de bussen uit het overige verkeer te halen zorgen we ervoor dat er bijna geen ongelukken kunnen gebeuren.

Een prima alternatief

Alhoewel de bus je van Poort tot Oostvaarders, Haven en Oosterwold kan brengen, is de fiets een prima alternatief. Veel van de fietspaden verbinden de Almeerse wijken met elkaar, ook zijn ze gescheiden, zodat je (bijna) nooit in aanraking komt met een auto en zelden stil hoeft te staan bij een stoplicht.

Zelf aan de slag

  • Vind je het OV ingewikkeld of kan je de tijden niet onthouden? Plan je reis via 9292.nl, kijk op ns.nl of allgobus.nl. Deze websites helpen jou om zo makkelijk mogelijk het OV te gebruiken.
     

  • Je kunt bij de NS ook een fiets huren. Handig voor als je aankomt met de trein en lekker een stukje door Almere wilt fietsen.
     

  • Er zijn verschillende kortingsabonnementen te verkrijgen, bij de verschillende aanbieders van het OV. Zo zijn er soms kortingen voor scholieren, voor senioren, maar ook kortingen voor als je in de daluren reist. Kijk op de website van jouw vervoerder voor meer informatie.

Handige links

Als gemeente verspreiden we niet alleen informatie over het OV op deze pagina, maar ook op de almere.nl, zie de pagina almere.nl/wonen/verkeer-en-vervoer/openbaar-vervoer.