Direct naar paginainhoud
Elektrische auto wordt opgeladen

Elektrisch rijden

Elektrisch rijden wordt steeds normaler. Er wordt hard gewerkt aan de energietransitie om van de vervuilende diesel en benzine auto’s af te komen, en over te gaan op een schonere manier van vervoer. Dit wordt mogelijk door te rijden in auto’s op elektriciteit (en waterstof!). Maar al deze EV (electric vehicles) auto’s moeten ook ‘tanken’. Met een stekker in het stopcontact dus! Helaas is dit niet zomaar je huis-tuin-en-keuken stopcontact, maar zijn er speciale laadpalen nodig. Niet getreurd, deze worden al veelvuldig neergezet door de hele stad. Op deze pagina lees je meer over elektrisch rijden en hoe jij een laadpaal kunt aanvragen zodat je straks nooit stil komt te staan!


Wist je dat?

Steeds meer EV’s

De elektrische auto wordt in Nederland steeds populairder. In 2020 nam het aantal stekkerauto's met 38 procent toe tot een totaal van 273.000, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

1,7 miljoen laadpunten

In de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL) staan de acties om in 2030 1,7 miljoen laadpunten in Nederland te hebben. Er zijn dan zo'n 1,9 miljoen elektrische personenauto's in gebruik.

Laadpaal aanvragen

Om elektrisch vervoer in Almere te stimuleren, worden er meer openbare laadpunten geplaatst. Het is zelfs mogelijk een laadpaal in de openbare ruimte aan te vragen, deze komt dan binnen 250 meter loopafstand van jouw huis of het bedrijf waar je werkt te staan. De Metropool Regio Amsterdam Elektrisch (MRA-E) plaatst de laadpalen, voor meer info klik op de links hieronder.

Zelf aan de slag

  • Voor een laadpunt op je eigen terrein dien je zelf contact op te nemen met een leverancier. Je hoeft een eigen aansluiting niet te melden bij de gemeente.
     
  • Wil je graag een laadpunt in de buurt van je huis of het bedrijf waarbij je werkt? Dat kan! Vraag een laadpaal aan door het formulier op laadpaal.mrae.nl in te vullen. Je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen:
    • Je woont in de gemeente Almere of je werkt minimaal 18 uur per week in deze gemeente;
    • Je hebt een elektrische auto die minimaal 45 km volledig elektrisch kan rijden;
    • Je bent voor het parkeren van jouw elektrische auto afhankelijk van een openbare parkeerplaats op straat.
       
  • Bekijk het overzicht van alle laadpalen op laadkaart.mrae.nl, zo hoef je nooit meer te zoeken.