Direct naar paginainhoud

Voedsel

De eetbare stad

Woon je in Almere dan woont de boer om de hoek. De stad is zo bedacht, dat we altijd voldoende voedsel in onze achtertuin hebben staan. Te gek toch? Maar door onze enorme wereldeconomie is dat idyllische beeld helaas een beetje vertekend geraakt. De gemiddelde maaltijd heeft 30.000 kilometer afgelegd voordat ze op het bord van een Almeerder belandt. Gelukkig werken we hard aan een nieuw systeem waarbij lokaal voedsel de norm wordt. Zo eet je lekker vers en direct van de boer. De Flevolandse polder kent daarvoor mogelijkheden genoeg. Zo kunnen we duurzaam en gezond telen en zelfs het vervoeren van de oogst naar je bord kan groen.

 

Gemeente Almere wil bijdragen aan het welzijn van alle Almeerders, de ontwikkeling van een gezonde stad en een sterke en duurzame (voedsel)economie. Dat doen we door lokaal, gezond en duurzaam eten voor álle Almeerders aantrekkelijk, betaalbaar en toegankelijk te gaan maken. Hiermee stimuleren we de economie en bevorderen we de gezondheid. Het verduurzamen van het voedselsysteem vergt wel wat tijd en moeite natuurlijk. Gelukkig denkt Flevo Campus met ons mee.

 

En zijn we er dan? Nee nog lang niet. Denk maar aan gezonder eten, meer plantaardig, minder vlees en vooral: minder verspillen. Nederland verspilt namelijk 1,7 tot 2,6 miljard kilo voedsel per jaar. En dat is veel te veel. Het zijn wel 50.000 vrachtwagens met voedsel. Zonde dus. Zelf kun je vandaag al het verschil maken. Doe je mee?

Meedoen


Gerelateerde initiatieven