Direct naar paginainhoud

Programma Dutch Food Week 2022

Van 8 – 16 oktober 2022 is het Dutch Food Week, landelijk en in Almere. Er zijn allerlei evenementen rondom ons voedsel. Samen met boeren en tuinders, inspirerende foodondernemers en het groen onderwijs hebben we aandacht voor gezond eten, duurzaamheid en goed leven. Samen en gezond koken en genieten van eten is in onze huidige wereld misschien wel belangrijker dan ooit.

Dutch Food Market 8 oktober

Op zaterdag 8 oktober is er op het Steigerfestival een Dutch Food Market. Almeerse spelddragers en foodies presenteren hier hun product of activiteit tijdens een gezellige overdekte markt, naast de tent van het Steigerfestival. Kom je ook even langs? Het is van 10 – 18 uur op bedrijventerrein de Steiger.

Wildplukwandeling 16 oktober

Ga je mee wildplukken op 16 oktober van 14.00 -16.00 uur in Almere Buiten? Onder leiding van expert Eveline Stilma zien we verschillende voedsellandschappen en gaan we op zoek naar walnoten en hazelnoten. Ook vertelt Eveline leuke weetjes die je anders nooit zou horen. Het is het eerste weekend van de herfstvakantie en leuk om te doen voor jong & oud. Iedereen is van harte welkom!
Heb je zin om mee te gaan? Aanmelden mag, maar hoeft niet. Stuur dan een e-mail naar growinggreenverberg dit@almere.nl.

Hou deze website in de gaten voor meer info over waar we verzamelen.

Wildplukroutes in Voedselbossen

Wist je dat er 4 Wildplukroutes in Almere zijn die je zelf kunt doen, je kunt zelf bepalen wanneer en met wie! Lekker op je gemakje struinen in de Voedselbossen van Almere.
Er zijn wildplukroutes in Almere Haven, Stad, Buiten of op de Kemphaan. Veel plezier!

Voedselmuseum

Bezoek tijdens de Dutch Food Week het Voedselmuseum voor allerlei workshops en evenementen. Met als afsluiting een vol programma op 15 oktober over boslandbouw met onder andere een theatrale workshop Bostherapie van theatermaker Sien Vanmaele. Houd wildekeuze.nl in de gaten voor meer informatie.

Kookboekenkastjes – geef je op

In verschillende wijken van Almere staan kookboekenkastjes. Vergelijk het met een mini-bibliotheek waar iedereen kookboeken uit kan halen en in kan zetten. En waar iedereen zijn of haar favoriete recept kan delen met de buurt. Van elkaars keuken proeven en leren, dat is het idee erachter. De duurzaam gemaakte kastjes zijn waterdicht en staan bij inwoners op een toegankelijke plek, zoals in de voortuin. Ze staan ook in een aantal openbare gebouwen. Lees wat Sandra Anijs over haar kookboekenkastje vertelt.
Lijkt het je ook leuk om een Kookboekenkastje in de voortuin een mooie plek te geven, laat het weten via growinggreenverberg dit@almere.nl