Direct naar paginainhoud

Magazine Duurzaamheid

Gemeente Almere wil dat haar stad een groene en gezonde plek is om te wonen, werken en recreëren. Hoe ziet die groene en gezonde stad eruit en hoe gaan we dit doen? Dat staat in de Duurzaamheidsagenda die de gemeente Almere in 2020 opstelde. In het magazine ‘Een Groene en Gezond stad in beweging’ laten we zien wat we vanuit de Duurzaamheidsagenda tot nu toe hebben bedacht, uitgevoerd en bereikt. Zo vertellen we jou over de resultaten die we boekten, want dit is waar we staan en daar zijn we trots op! Lees je mee? Vraag het online magazine aan via het formulier onder de button hiernaast.

 

Duurzaamheidsagenda

Met de Duurzaamheidsagenda verbinden we ons aan de doelstellingen uit het nationale klimaatakkoord. Namelijk, 49% CO2 verminderen in 2030 ten opzichte van de CO2 uitstoot in 1990 en 95% verminderen in 2050. Voor de drie transities hebben we daarnaast nog een aanvullende doelstelling: om al in 2030 100% duurzaam te zijn.

  Wat staat er in het magazine

  Er gebeurt heel veel in de stad op de weg naar een groener en gezonder Almere. In dit magazine wordt een kleine selectie aan verhalen uitgelicht. Maar er wordt nog veel meer gedaan en bereikt in onze stad: iedereen draagt een steentje bij. We nemen je mee in op de zes thema’s van de Duurzaamheidsagenda: water & groen, energie, voedsel, afval & circulair, vervoer en gezond. Je leest bijvoorbeeld over:

  • Hoe bewoners van De Wierden hun energie delen
  • Hoe het Almeerse PRICE werkt aan het ontwerpen en bouwen van duurzame woningen
  • Hoe groen Almeerders reizen
  • Hoe we de supermarkt van de toekomst inrichten