Versterk de korte voedselketen

De provincie Flevoland helpt ondernemers de korte voedselketen te versterken. De komende tijd kunnen ondernemers deelnemen aan workshops over dit thema of zich inschrijven voor 1-op-1 begeleiding. Lees meer op FoodForum.nl.

 

Door de korte voedselketen te versterken, verkleinen we de weg tussen de boer en de consument. Zo zorgen we voor een betere prijs voor de ondernemer en wordt de onafhankelijkheid van import versterkt.

De ingrediënten 

Voor ondernemers in de agri- en foodsector worden workshops georganiseerd. Hier wordt meer vertelt over korte ketens en wordt het netwerk verbreed en versterkt. De thema’s zijn:

  • Maximale waarde creëren voor uw klant;
  • Vergroot je sales door brandig van uw product;
  • Food-Tech en data inzetten ten bate van je business, en;
  • Meet the buyer, meet the consumer.

Inschrijven kan via FoodForum.nl.

Recept voor succes

Vier Flevolandse ondernemers of een consortium aan ondernemers wordt de kans geboden om intensief te worden begeleid. Een ervaren business developer, op het gebied van korte ketens, neemt de ondernemers mee in hun recept voor succes. Het doel is om in 12 weken tijd, 4 korte keten netwerken tot succes te brengen. Voor de deelnemende ondernemers vraagt dit een tijdsinvestering van 8 uur per week, plus deelname aan de workshops. De 1-op-1 begeleiding start op 19 april 2021. 


Floriade Expo 2022, ons podium voor innovatie

Het ondernemersprogramma is onderdeel van de programmering van Food Forum. Waarmee op de Floriade Expo 2022, ondernemers een podium voor innovatie krijgen. De provincie Flevoland ontwikkelde het programma samen met Ontwikkelingsmaatschappij Horizon en Haute Equipe.