Direct naar paginainhoud

Samenwerken voor een gezond Almere

Gezondheid is het allerbelangrijkste, maar met alle drukte rond het gezin, huishouden en werk is het soms best lastig om tijd te vinden voor een gezonde leefstijl. De gemeente wil Almeerders helpen om makkelijker gezond te leven. Daarom tekenden zij, samen met 32 partners het Almeers Preventieakkoord. In dit akkoord staat hoe zij zich samen inzetten voor een gezonder Almere.

Waar we ons voor inspannen

Om samen te werken aan een gezonder Almere zet de gemeente zich samen met de partners in voor:

  • Kinderen, jongeren en volwassenen die meer en voldoende bewegen;
  • Het vanzelfsprekend maken van gezonde voeding;
  • Meer Almeerders die mentaal goed in hun vel zitten;
  • Een samenleving waar niet roken de norm is;
  • Elkaars kennis en ervaring beter gebruiken;
  • Elkaar beter informeren over initiatieven die bijdragen aan een gezonder Almere.

Enthousiaste organisaties

Op 16 juni werd het Almeerse Preventieakkoord door een aantal organisaties als symbolisch ondertekend. Er doen veel grote en kleine partners in Almere mee, denk aan Almere City FC, die samen met wethouder Roelie Bosch het Preventieakkoord officieel ondertekende. Christian Wiedeman van Almere City FC is enthousiast: “Wij willen met een  voetbalclub van betekenis zijn voor alle Almeerders en dat gaat veel breder dan voetbal alleen. Sporten, bewegen, gezond leven. We denken dat we als voetbalclub met alle bedrijven achter ons en alle kennis die we hebben iets kunnen toevoegen op datgene wat we hier in Almere doen om iedereen zo gezond mogelijk te laten zijn de komende jaren.”


Ook het Flevoziekenhuis, Koninklijke Horeca Nederland/Almere, de Schoor en vele andere Almeerse organisaties doen mee. Dit is de start van een nieuwe periode waarin we samen gezond leven gemakkelijker willen maken.


Meer informatie is te vinden op https://www.almere.nl/wonen/almeers-preventieakkoord