Direct naar paginainhoud

Doe mee met de hybride warmtepompactie

Is je cv-ketel aan vervanging toe of wil je energiekosten besparen door je huis duurzamer te verwarmen? Misschien is een hybride warmtepomp iets voor jou. We helpen je graag op weg met de nieuwe hybride warmtepompactie. Voor deze actie werkt de gemeente Almere samen met het Regionaal Energieloket. Honderden Almeerders gingen je voor en deden mee met de actie.

 

De hybride warmtepomp werkt samen met de cv-ketel en zorgt voor 50 tot 80% van de verwarming van de woning. De cv-ketel verwarmt het tapwater en springt soms bij, bijvoorbeeld als het buiten vriest. Met een hybride warmtepomp kun je flink op gasverbruik en energiekosten besparen. Bovendien is de subsidie op de warmtepomp in 2022 verhoogd.

 

Hoe werkt de actie

Als je je inschrijft voor de hybride warmtepompactie bespreekt een installateur via een telefonisch gesprek of je woning geschikt is. Daarna komt de adviseur bij je langs voor persoonlijk advies. Je ontvangt vervolgens een persoonlijke offerte. Je zit nergens aan vast. Jij beslist uiteindelijk of je de installatie laat uitvoeren. Inschrijven kan tot 28 april 2022.

 

Online informatieavond donderdag 17 maart

Tijdens de online informatieavond geven we informatie over de hybride warmtepomp. Wat kost een hybride warmtepomp en wat levert het op qua besparing? Maakt een warmtepomp geluid? Welke subsidies zijn er? Ook vertellen we meer over de inkoopactie. Je kunt je vragen stellen aan de gemeente, het Regionaal Energieloket en de installateur. Ga naar regionaalenegieloket.nl/almere/acties en klik op ‘hybride warmtepompactie’ om je in te schrijven voor de informatieavond en/of de actie zelf.

 

Over Regionaal Energieloket

Het Regionaal Energieloket helpt woningeigenaren met het verduurzamen van de woning door hen te informeren over duurzame maatregelen voor de woning en collectieve projecten te organiseren. Regionaal Energieloket werkt in opdracht van gemeente Almere.