Direct naar paginainhoud

De eerste Kinderstreekmarkt op woensdag 22 juni

Begin dit jaar zijn op het terrein van Jeugdland Buiten moestuintjes aangelegd. Kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar gaan hier wekelijks onder professionele begeleiding aan de slag met het zaaien, onderhouden en watergeven van de plantjes. Zo leren ze de eerste kneepjes van het moestuinieren. Inmiddels is het tijd om de eerste groenten te oogsten en te verkopen aan het publiek!

Van regenboogsnijbiet tot verse smoothies

De kinderen gaan hun zelfgekweekte producten zelf verkopen op de eerste Kinderstreekmarkt in Almere Centrum. Er zijn onder meer paksoi, amsoi, regenboogsnijbiet, andijvie en mini-sla verkrijgbaar. Ook maken ze ter plekke versie smoothies van groenten en fruit. De prijs van hun producten hebben ze samen bepaald. En ook de zelf ontworpen en gemaakte reclameborden zullen niet ontbreken.

Op Esplanade

De Kinderstreekmarkt vindt plaats op de Esplanade op woensdag 22 juni van 13.00 tot 16.00 uur tijdens de Kidzstad activiteiten van Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere. Zij hebben op de markt 2 kramen

 

En op woensdag 28 september vindt er nog een Kinderstreekmarkt plaats in Almere Centrum. De moestuin staat nog vol met heerlijke producten die de komende maanden verwerkt worden tot bijvoorbeeld jam maar ook heerlijke herfstgroenten zoals pompoen zullen tijdens de najaarsstreekmarkt te koop en te proeven zijn. De kinderstreekmarkt is een initiatief van SP Almere.