Direct naar paginainhoud

Podcast Groen & Gezond Almere

Een groene en gezonde wereld begint in je eigen stad. Nergens in Nederland bouwen ondernemers en bewoners van zo dichtbij mee als in onze stad. Verhalen van deze bewogen Almeerders hoor je in de podcast ‘Groen en Gezond Almere’.

 

In de series worden verschillende thema’s behandeld die in de wereld van nu en morgen relevant zijn. We spreken mensen die iets bijzonders doen in de stad en met hun initiatief bijdragen aan de uitdagingen in de wereld. Kookboekenschrijfster, TV-kok en betrokken Almeerder Nadia Zerouali presenteert de show.

Serie 5 - De groene en gezonde stad door de ogen van bewoners

In seizoen 5 van de Groen en Gezond Almere podcast gaan we met 5 Almeerders in gesprek. Want wat betekent een groene en gezonde stad eigenlijk voor hun? Sommige bewoners zijn hun hele leven lang al bezig met duurzaamheid en voor andere is het pas veel later een rol gaan spelen. Waar je ook begint: iedereen kan ermee aan de slag en deze mensen uit de stad laten het ons zien.

Serie 4 – Een duurzaam gedachtegoed

Er is veel reuring in de stad en rondom het Weerwater: Floriade Expo 2022 staat voor de deur. De vierde serie van de podcast richt zich op de vele ontwikkelingen op het gebied van innovatie, klimaatbewustzijn en de circulaire economie. Wat neem je mee naar huis, en welk gedachtegoed doe je op? Nadia Zerouali gaat opnieuw in gesprek met mensen uit allerlei windstreken. Food for thought, dus!

Serie 3 - Kijken voorbij de Floriade

In seizoen 3 van de Groen & Gezond Almere podcast gaat Nadia in gesprek over Floriade Expo 2022, want die staat voor de deur! Het gebied rondom het Weerwater staat in de steigers, de groene loper wordt door de stad uitgerold. Maar wat houdt de Floriade nou precies in? En nog belangrijker: Wat blijft er allemaal over ná het evenement? Nadia bespreekt de fysieke impact van de Floriade Expo op onze stad en spreekt met gebiedsontwikkelaars, energieleveranciers, bruggenbouwers en landschapsarchitecten.

Serie 2 – Start jouw eigen groene beweging

De inspirerende verhalen uit serie 1 doen kriebelen! Daarom neemt Nadia je in serie 2 mee langs een stappenplan om je eigen beweging in gang te zetten. Opgedeeld in 5 afleveringen, ondervindt Nadia hoe je van een goed idee tot grote impact komt. Met hands-on tips en trucs leer jij wat er allemaal bij komt kijken als je zelf wilt bijdragen aan de groene en gezond stad – groot of klein.

Serie 1 – Verhalen van enthousiastelingen

In deze serie hoor je de verhalen van mensen uit de stad, zowel ondernemers als de jongere generatie. We spreken ook experts, zij denken mee over de impact van de thema’s die de Almeerders behandelen. En hoe kijkt de toekomstige generatie naar die grote uitdagingen en al dat pionieren, heeft dat eigenlijk wel zin? Je hoort van alles over circulaire initiatieven, het aanmoedigen van circulair gedrag, biodiversiteit en duurzame energie.