Direct naar paginainhoud

Podcast Groen & Gezond Almere

Een groene en gezonde wereld begint in je eigen stad. Nergens in Nederland bouwen ondernemers en bewoners van zo dichtbij mee als in onze stad. Verhalen van deze bewogen Almeerders hoor je in de podcast ‘Groen en Gezond Almere’.

 

In de derde en nieuwste serie horen we welke impact de Floriade heeft op onze stad. In de eerste twee series werden verschillende thema’s behandeld die in de wereld van nu en morgen relevant zijn. We spreken mensen die iets bijzonders doen in de stad en met hun initiatief bijdragen aan de uitdagingen in de wereld. Kookboekenschrijfster, TV-kok en betrokken Almeerder Nadia Zerouali presenteert de show.

Serie 3 - Kijken voorbij de Floriade

Hoe een evenement fysiek bijdraagt aan een toekomstbestendige stad

In seizoen 3 van de Groen & Gezond Almere podcast gaat Nadia in gesprek over Floriade Expo 2022, want die staat voor de deur! Het gebied rondom het Weerwater staat in de steigers, de groene loper wordt door de stad uitgerold. Maar wat houdt de Floriade nou precies in? En nog belangrijker: Wat blijft er allemaal over ná het evenement? Nadia bespreekt de fysieke impact van de Floriade Expo op onze stad en spreekt met gebiedsontwikkelaars, energieleveranciers, bruggenbouwers en landschapsarchitecten.

Serie 2 – Start jouw eigen groene beweging

De inspirerende verhalen uit serie 1 doen kriebelen! Daarom neemt Nadia je in serie 2 mee langs een stappenplan om je eigen beweging in gang te zetten. Opgedeeld in 5 afleveringen, ondervindt Nadia hoe je van een goed idee tot grote impact komt. Met hands-on tips en trucs leer jij wat er allemaal bij komt kijken als je zelf wilt bijdragen aan de groene en gezond stad – groot of klein.

Serie 1 – Verhalen van enthousiastelingen

In deze serie hoor je de verhalen van mensen uit de stad, zowel ondernemers als de jongere generatie. We spreken ook experts, zij denken mee over de impact van de thema’s die de Almeerders behandelen. En hoe kijkt de toekomstige generatie naar die grote uitdagingen en al dat pionieren, heeft dat eigenlijk wel zin? Je hoort van alles over circulaire initiatieven, het aanmoedigen van circulair gedrag, biodiversiteit en duurzame energie.