Direct naar paginainhoud

Lekker, duurzaam en gezond

Groener en gezonder leven moet voor iedereen in Almere toegankelijk zijn. De gemeente werkt daarom samen met verschillende restaurants in het centrum. Zo zetten we samen meer gezonde en duurzame gerechten op de kaart. Ieder restaurant maakt z’n eigen groene en gezonde keuze: meer groenten bij een gerecht, vers en uit het seizoen of haalt zijn producten dichtbij, uit Flevoland. Belangrijk is dat het lekkere, duurzame en gezonde gerechten zijn! 

 

Je herkent de restaurants die meedoen aan de ronde sticker Groene & Gezonde Keuze. Ook de gerechten op de kaart herken je aan deze sticker. Nieuwsgierig welke restaurants meedoen? 

Deelnemende restaurants

Restaurants

Loop bij onderstaande restaurants naar binnen en vraag naar hun ‘Groene en Gezonde Keuze’.

 

1. Delifrance

2. Mila Almere

3. Brasserij De Bergerrie

4. The Black Cockatoo

5. Poké Perfect

6. Snackbistro

7. McDonald’s Almere Centrum

8. Café op 2

9. Domino’s

10. Brasserie La Maison

11. Restaurant Kimono

12. Madame Jeanette

13. Le Perron

14. HEMA

15. WOODSTONE Pizza and Wine

16. Papa John's Pizza

17. Restaurant De Beren

18. Burgerme 

Locaties

De criteria voor een Groene & Gezonde Keuze

Of een horecaondernemer mee kan doen met een gerecht, hangt af van een aantal criteria. Wanneer een maaltijd een voldoende scoort op een meerderheid van deze criteria, kan het een Groene & Gezond Keuze zijn. De gerechten worden via een menucheck getoetst aan de volgende criteria, opgesteld door partnerorganisaties Smaackmakers en Greendish:

  1. Hoeveelheid groente 
  2. Soort eiwit (plantaardig of dierlijk) & hoeveelheid
  3. Eiwitcomponent met keurmerk  
  4. Groente en fruit uit het seizoen
  5. Soort zetmeel
  6. Herkomst - producten uit de regio
  7. Herkomst - producten uit Nederland
  8. Broodbeleg dat voldoet aan de richtlijnen van de Schijf Van Vijf 

Horecaondernemer in het centrum?

Ben je een horecaondernemer in het centrum van Almere en wil jij je ook aansluiten bij de groene & gezonde keuze campagne? Dat kan! Kijk voor meer informatie op de pagina van partner Greendish.

Almere en voedsel

Tijdens de Expo Floriade staat het produceren en consumeren van voedsel in de toekomst centraal. In aanloop naar Floriade, gaat de gemeente ook aan de slag met het voedselaanbod in het centrum van Almere. In de stad lopen tientallen projecten rondom gezond en duurzaam eten, waaronder de Groene & Gezonde keuze. Dit initiatief komt voort uit de Almeerse voedselstrategie. Meer hierover vind je op de voedselpagina.