Direct naar paginainhoud

Wereldsport cricket

Elk weekend treffen meer dan 200 expats en Nederlanders elkaar voor een stevig potje cricket. De kinderen spelen ondertussen langs de lijn, vriendschappen worden geboren. Noor Yousuf: “Samen sporten is dé manier om je ergens thuis te voelen en uit je eigen schelp te kruipen.”

Van 5 vrienden naar 200 leden

Cricket is in grote delen van de wereld razend populair en krijgt ook in Nederland steeds meer voet aan de grond. Internationaal gezien speelt Nederland op hoog niveau en het aantal leden van de Almere Cricket Club blijft groeien.

 

Dinesh Nallabothula: “Toen ik 5 jaar geleden met mijn gezin naar Almere verhuisde, kende ik hier nog niemand. In het Den Uyl park ontmoette ik toevallig een paar jongens die het cricket spelen ook misten. We gingen op regelmatige basis een balletje gooien en voor we het wisten waren we van een groepje van vijf vrienden veranderd in een community van 30 man. Dat moesten we gaan organiseren.”

 

Het instagramaccount @AlmereCricketClub werd in het leven geroepen, een profiel waarop je – nu nog steeds – ziet waar er wanneer gespeeld wordt.

We willen een eigen plek

Noor Yousuf: “Nu we meer dan 200 leden hebben, dromen we van een eigen plek. Daar is echter grond voor nodig. We spelen momenteel op hockeyvelden, in parken en sporthallen en proberen de gemeente zo ver te krijgen ons een eigen plek te gunnen. Al is het tussen de voetbalvelden in! 350 Almeerse sportievelingen hebben onze petitie voor getekend, maar vooralsnog is het een toekomstdroom.”

Cricket voor iedereen

Jeugdcoördinator Kumaran Thirumalai onderstreept dat de cricket club niet alleen voor expats is: “Als je een passie hebt, maakt je leeftijd of waar je vandaan komt niet uit. Daarom spelen er regelmatig nieuwsgierige voorbijgangers of mensen die nog niets van de sport weten mee. Wij zijn dan ook meer een community dan alleen een sportclub. Natuurlijk gaat het om de wedstrijd en het bewegen, maar het is zeker ook de gezelligheid, herkenning en vriendschap die tellen. Onze kinderen maken nieuwe vriendjes, onze echtgenoten vriendinnen.”

Sunny Singh knikt. “Cricket is in Zuid-Azië wat voetbal in het westen is. Samen spelen zorgt ervoor dat je je thuis voelt, ongeacht waar ter wereld je bent. Sport verbindt en bij de Almere Cricket Club komt de hele wereld samen.”

 

Meer info: kijk op Instagram bij @AlmereCricketClub

Zelf meedoen?