Direct naar paginainhoud

Meer energie met wandelen

Samen met trainer Evert Aldewereld, en dankzij een bijdrage van het Almeers Preventieakkoord, werken deze Almeerders dit najaar twaalf weken lang aan hun conditie en gezondheid. Hoe bevalt het?

 

Ik hoop dat dit format wordt voortgezet zodat meerdere mensen kunnen ervaren hoe fijn wandelen kan zijn en hoe je het kunt inpassen in je dagelijks bestaan.

Yvonne

Het is voor ons een manier om met wandelen te beginnen en aan te sluiten bij anderen die ook meer willen bewegen. De oefeningen waarbij we handelingen combineren met denken waren een verassing. Persoonlijk helpt het mij goed om tijdens het wandelen bewust te zijn van mijn houding. Ik loop eigenlijk al mijn hele leven krom met mijn blik op de voeten.

Patrick

De wandeltraining bevalt me bijzonder goed. Je leert op een laagdrempelige manier hoe je wandelen onderdeel kunt uitmaken van je leven.

Joep

We zitten nu in week 7 en ik voel mij nu een stuk energieker. Daarnaast voel ik dat mijn lichaam leniger is geworden.

Anita

Wandelen is zeer effectief voor je gezondheid

Wandelen is een toegankelijke, weinig blessuregevoelige sport en uit menig onderzoek blijkt het een zeer effectief instrument te zijn in de strijd tegen ziektes en werken aan je gezondheid. Het is een gezellige groep waar we mee lopen, en na afloop drinken we verse muntthee om na te kletsen. Twee keer in de week trainen ze zelfstandig. Aan de hand van opdrachten en tips gaan zij aan de slag met het aanpassen van hun leefstijl. Via een app worden zij gedurende de week gemotiveerd en hebben zij contact met zowel de trainer als met groepsgenoten. Aan de FitStap cursus kan iedereen meedoen die een half uur kan wandelen. Ook als je last hebt van astma, diabetes of een andere chronische ziekte kan je meedoen, om aan je gezondheid en conditie te werken.

Wandeltrainer Evert

 

Ook zin om te wandelen? Almere heeft prachtige wandelroutes. Kijk eens bij de heelalmerewandelt.nl als je met een trainer of groep wilt starten. Of je start natuurlijk zelf een wandelgroepje. Als daar ondersteuning bij nodig is, kan je altijd contact opnemen met de netwerkregisseurs van het Almeers Preventieakkoord.