Direct naar paginainhoud
Vormgevers van Almere

Vormgevers van Almere

Hoe kunnen we het verleden, heden en toekomst van Almere laten zien in aanloop naar en tijdens Floriade Expo 2022? Dat is het uitgangspunt van de 22 video’s die zijn gemaakt met Vormgevers van Almere. In een one-take video vertellen zij over hun bezieling voor de stad. Wat waren hun dromen toen en nu voor Almere?

Benieuwd naar alle video’s?

Check het videokanaal van Stadsarchief Almere om de 22 video’s te bekijken. Bekijk ook de korte video van Burgemeester Ank Bijleveld over Vormgevers van Almere. En maak kennis met videomaakster Karin Kooij, die bij de 22 vormgevers op bezoek ging en de portretten opnam.


De vormgevers van nu en toen staan voor de vele Almeerders die bijdragen aan de vorming van de stad. Zoals één van de Almere Principles luidt: mensen maken de stad.

Almere, groene stad van de toekomst

Vormgevers van Almere hebben een onuitwisbare stempel op de stad gedrukt. En doen dit nog steeds. Almere is ook nu nog een stad in ontwikkeling. Met de verhalen van verleden, heden en toekomst verbinden we de Almeerse geschiedenis met de groene stad van de toekomst. 

 

Tijdens Floriade Expo 2022 met als thema Growing Green Cities worden duurzame oplossingen getoond om prettig wonen in de stad van de toekomst mogelijk te maken. Dit thema sluit naadloos aan bij Almere, dat laten de Vormgevers van Almere in de video’s zien. 

Expositie Vormgevers van Almere in Stadsarchief

Locatie: Stadsarchief Almere, Stadhuispromenade 2. Van 22 maart t/m 6 mei 2022. Woensdag, donderdag en vrijdag van 13.00 uur - 17.00 uur.