Direct naar paginainhoud
Personen wandelen in het groen

Stimuleringsfonds

Ben je een ondernemer in Almere met een nieuw idee rondom circulaire economie, maar heb je een financiële kickstart nodig om het van de grond te krijgen? Dan is een aanvraag voor cofinanciering bij het ‘Stimuleringsfonds voor circulaire bedrijvigheid’ misschien iets voor jouw bedrijf.

 

Wat is het Stimuleringsfonds

Het Stimuleringsfonds ondersteunt ondernemers in Almere die hun bedrijfsvoering willen verduurzamen of innovatieve, circulaire initiatieven willen starten. Ook ondersteunen we bedrijven die al circulair zijn om innovatieve producten en diensten in de markt te zetten. Dit doen we door middel van een cofinanciering van maximaal 20.000 euro. We helpen bij de financiering van de kosten van certificering, vergunningsaanvragen, marktonderzoek (de uitwerking van een businesscase valt hier niet onder) of R&D.

Hoe gaat de aanvraag in z’n werk?

Om de subsidie te ontvangen moet je een aanvraag doen. Volledige aanvragen worden integraal afgewogen en beoordeeld op hun bijdrage aan de verbetering van de circulaire economie van Almere. De precieze criteria vind je in het toetsingskader in bijlage 2 van het document ‘Nadere regels stimuleringsfonds voor circulaire bedrijvigheid 2021’.

Aanvragen per kwartaal

Het aanvragen van een subsidie kun je 1 keer per kwartaal doen. Dien je aanvraag in voor de deadline, uiterlijk op:

  • Kwartaal 1          31 maart 2021
  • Kwartaal 2          30 juni 2021
  • Kwartaal 3          30 september 2021
  • Kwartaal 4          31 december 2021.

Binnen 6 weken na sluiting van een termijn nemen we contact met je op.

 

Ook in 2022 is het weer mogelijk om het Stimuleringsfonds voor circulaire bedrijvigheid aan te vragen. De data komen binnenkort online.

Aanvraag indienen

Voor uw en onze online veiligheid maken we voor toegang tot het aanvraagformulier gebruik van eHerkenning. eHerkenning is van de Rijksoverheid en is eigenlijk het DigiD voor bedrijven. Heb je nog geen eHerkenning? Ga dan naar eherkenning.nl, hier vraag je het makkelijk aan. Om in te loggen heb je een inlogmiddel nodig van minimaal niveau 2.

Aanvraagformulier

Heb je een inlogmiddel van eHerkenning en wil je een aanvraag doen voor cofinanciering? Ga dan naar het aanvraagformulier. Hier kan je ook de de-minimisverklaring uploaden. Voor de afhandeling van jouw aanvraag moet je een kopie van jouw zakelijke bankpas en een ingevulde en ondertekende de-minimisverklaring meesturen. Als je deze stukken niet meestuurt kan de aanvraag niet in behandeling worden genomen.

Beoordelingscriteria

Elke aanvraag wordt geëvalueerd op verschillende criteria. Op elk criterium kan een score van 1 tot 5 behaald worden, de toetsingscriteria en uitleg van deze scores vind je in de: Nadere regels stimuleringsfonds voor circulaire bedrijvigheid 2021.

 

De criteria zijn onderverdeeld in de thema’s:

  • Relevantie van de aanvraag
  • Beschrijving van innovatie en het projectplan
  • Impact
  • Budget en tijd

Per kwartaal kunnen we maximaal twee aanvragen voor subsidie goed keuren. De projecten die het hoogst scoren krijgen de subsidie toegewezen (deze projecten moeten wel boven het minimale puntenaantal komen).  

Almere 2.0

Het stimuleringsfonds is onderdeel van Almere 2.0, een programma waarin de gemeente Almere, provincie Flevoland en het Rijk samenwerken aan een gezonde, groene en groeiende stad. Almere is in korte tijd gegroeid tot een stad van meer dan 200.000 inwoners, en de stad groeit nog steeds. In al die groei liggen kansen voor Almere, daarom zetten we in op duurzame en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van circulaire economie.

Meer informatie

Wil je meer informatie of kom je er niet uit met de aanvraag? Stuur dan een e-mail naar lhiam@almere.nl.

Niet helemaal wat je zocht?

Er zijn ook andere subsidiemogelijkheden wanneer u uw bedrijf wilt verduurzamen. Daarover kunt u meer lezen op de website van het Citylab Stedelijke Grondstoffen.