Direct naar paginainhoud

Groene plastic fabriek

  De afgelopen jaren waren we niet zo blij met de enorme hoeveelheid plastic die ons achtervolgt. Er wordt veel schade en vervuiling mee aangericht in de oceanen en op het land. Veel plastic wordt maar een keer gebruikt en daarna weggegooid. Van al het weggegooide plastic wordt maar liefst 50% verbrand. Dat kunnen we niet langer aanzien.

   

  We werken hard aan innovatieve oplossingen om zo min mogelijk afval en schadelijke uitstoot te produceren. En daarvoor bouwen we een groene plastic fabriek in samenwerking met Save Plastics.

   

  Hoe het werkt? Plastic is ontzettend slim bedacht. Het gaat lang mee, is ijzersterk en goedkoop om te produceren. Goede eigenschappen zou je zeggen, daar moeten we iets mee. Veel plastic kan nadat het eenmalig gebruikt is goed schoongemaakt en gerecycled worden. Maar sommige plastics zijn moeilijker te recyclen zoals bonte folie en zogenaamde mixed plastics. Die verwerken we nu tot waardevolle producten voor de openbare ruimte, zoals bankjes of steigers.

   

  Daarnaast zetten we ons in om de vraag naar gebruikte producten te vergroten en afvalstorting van waardevol plastic te voorkomen. Wil je meer informatie over de Groene Plastic Fabriek? Neem een kijkje bij Save Plastics.

   

  De Groene Plastic Fabriek maakt deel uit van het Transform-CE project. Het is een Europees Interreg NWE project. Het 3-jarige Transform-CE project wordt geleid door Manchester Metropolitan University en wordt ondersteund door het Interreg North West Europe-programma als onderdeel van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

   

  Het totale budget is € 6,93 miljoen, waarvan Interreg € 4,12 miljoen financiert. De projectperiode loopt van 2019 t/m 2023. 
  Meer informatie over het project, zie nweurope.eu