Plastic fabriek

Plastic weer fantastic

De afgelopen jaren waren we niet zo blij met de enorme hoeveelheid plastic die ons achtervolgt. Er wordt veel schade en vervuiling aangericht in de oceanen en op het land. Veel plastic wordt maar een keer gebruikt en daarna weggegooid. Van al het weggegooide plastic wordt maar liefst 50% verbrand. Dat kunnen we niet langer aanzien.

 

We werken hard aan innovatieve oplossingen om zo min mogelijk afval en schadelijke uitstoot te produceren. En daarvoor bouwen we een circulaire plastic fabriek in samenwerking met Save Plastics.

 

Hoe het werkt? Plastic is ontzettend slim bedacht. Het gaat lang mee, is ijzersterk en goedkoop om te produceren. Goede eigenschappen zou je zeggen, daar moeten we iets mee. Veel plastic kan nadat het eenmalig gebruikt is goed schoongemaakt en gerecycled worden. Maar sommige plastics zijn moeilijker te recyclen zoals bonte folie en zogenaamde mixed plastics. Die verwerken we nu tot waardevolle producten voor de openbare ruimte, zoals bankjes of steigers.

 

En we denken natuurlijk groot: met dit project verwachten we 2580 ton plastic afval te verminderen in 3 jaar. Te gek toch? Ook zetten we ons in om de vraag naar gebruikte producten te vergroten en afvalstorting van waardevol plastic te voorkomen.