Direct naar paginainhoud

Groene daken

De gemeente Almere werkt samen met stichting Rooftop Revolution  om de daken van Almere te vergroenen. Almere heeft 80 voetbalvelden (540.000m2) aan platte daken. Dat betekent dat veel Almeerders mee kunnen helpen om hun omgeving gezonder en leuker te maken door hun eigen dak te vergroenen. Naast voordelen als verkoeling, het verjagen van muggen, een mooier uitzicht en een gezondere leefomgeving, breng je als inwoner ook een stukje natuur terug naar de stad. Hierdoor is de stad beter weerbaarder tegen extreme weersomstandigheden als hitte en hevige neerslag, omdat de daken regenwater opslaan en verkoeling bieden tijdens hete zomers.

Aanpak

Op basis van de aanmeldingen worden eind dit jaar drie buurten geselecteerd waarmee we aan de slag te gaan. Hoe méér buurtbewoners er mee doen, hoe goedkoper de aanleg van een groen dak wordt, omdat het materiaal dan collectief kan worden ingekocht. We focussen in dit project op daken van schuurtjes en aanbouw. Daken van woningen kunnen worden meegenomen als de bewoner ook echt eigenaar van het dak is. De gemeente Almere en Rooftop Revolution werken samen met de Groene Buur.

Op zoek naar dakboswachters

Almere en Rooftop Revolution zijn op zoek naar ‘dakboswachters’: actieve Almeerse buurtbewoners die hun eigen dak willen vergroenen én hun buurt willen enthousiasmeren om dit ook te doen. Als de dakboswachters zijn uitgekozen begeleidt Rooftop Revolution hen bij het samenbrengen van enthousiaste buurtbewoners die ook een groen dak willen.

Meedoen

Heb jij een plat dak op je schuur of aanbouw en kijk je er naar uit deze te vergroenen? Of wil je ‘dakboswachter’ worden en samen met Rooftop Revolution impact maken en werken aan een groen en gezond Almere? Meld je aan via rooftoprevolution.nl/almere. Hoe meer enthousiaste inwoners uit één buurt zich aanmelden, hoe groter de kans dat deze buurt wordt uitgekozen.