Direct naar paginainhoud

Groen goud in de tuin van Tjibbe

Groen goud in de tuin van Tjibbe

We ontdekken steeds meer materialen in de stad die geschikt zijn om nieuwe producten van te maken. Tjibbe Winkler is programmamanager van het Grondstoffen Collectief Almere (GCA) en onderzoekt welke afvalstromen we in de stad kunnen redden en opnieuw gebruiken. Hij experimenteert bijvoorbeeld met vezels uit waterplanten, daar hebben we namelijk veel te veel van. Hij ontdekte dat je hier bijvoorbeeld papier van kunt maken. Tjibbe werkt ook oplossingen om de bodem weer gezonder te maken. Dat is hard nodig, want door het intensieve gebruik van kunstmest is de kwaliteit hard achteruit gegaan: dat kan en moet anders.

 

Volgens Tjibbe kan iedereen slimme oplossingen bedenken en ontdekken. Heb je een reststroom, is er een verdienmodel en wil je samenwerken met anderen om de stad te vergroenen? Laat het ons weten, neem contact met ons op.

 

Niet alleen Tjibbe, maar nog veel meer ondernemende types werken rondom het GCA aan de circulaire economie. Dat is een proeftuin waar bedrijven met elkaar kunnen samenwerken, van elkaar leren en reststromen weer opnieuw hergebruiken. Zo werken we samen aan slimme oplossingen voor een afvalloze stad. Nieuwsgierig naar welke uitdagingen het GCA wil tackelen? Kijk dan op gca-almere.nl/uitdagingen.


Gerelateerde projecten