Direct naar paginainhoud

Foodtruck Oerz - Joost Bosker

‘Mensen zijn niet meer gewend meer geld te betalen voor een gezond of kwalitatief beter product’

Joost Bosker

"Ik was klaar met binnen zitten op werk. Het was tijd om mijn droom te verwezenlijken. Dus ik kocht een oude auto en begon een foodtruck.” Sindsdien staat Joost Bosker onder de naam Oerz op verschillende plekken in Almere met workshops, duurzame catering en gezond eten.

Gouden idee

Joost had een mooie baan, als leidinggevende bij de Hema. Leuk werk, maar wel altijd binnen en met weinig ruimte voor creativiteit. En daar had hij op een gegeven moment wel genoeg van. “Ik wilde altijd al iets voor me zelf doen, maar ik was nog op zoek naar het gouden idee. Toen zag ik ergens een foodtruck en meteen wist ik dat dit het zou worden. Ik hou van koken en voor mezelf bezig zijn. Mijn vrouw had net een nieuwe baan waarbij ze iets meer ging werken en verdienen en ik de ruimte had om Oerz te starten. De timing was ideaal.”

 

En dus begon de zoektocht op Marktplaats naar een mooie bus die omgebouwd kon worden tot foodtruck. Iets waarbij Joost eigenlijk iets te hard van stapel liep: “Ik ging in Groningen naar een oude Mercedes kijken en het was liefde op het eerste gezicht. Ik heb hem meteen gekocht, zonder eerst een proefrit te maken zoals ieder normaal mens zou doen. Pas op de terugweg bleek dat de auto helemaal niet zo soepel meer reed. Uiteindelijk eindigde ik ergens op een parkeerplaats langs de snelweg en hebben we de auto slepend weer aan de praat gekregen. Gelukkig rijdt die tegenwoordig goed en is het een echte eyecatcher. Het is een groot voordeel bij festivals, want door mijn mooie bus word ik op de mooie plekken neergezet.”

Oerz

Joost heeft een tijd met Oerz (“Een robuuste, oerdegelijke naam”) met zijn Foodtruck tijdens lunchpauzes in Almere gestaan. “Tegenwoordig ligt de focus meer op catering en workshops.  Ik doe veel catering bij de Floriade en de Drijfveer en ben gaan samenwerken met Knakwortel. De workshops geeft ik veel bij Stad & Natuur. Daarnaast vind ik het leuk samen met anderen te organiseren en daardoor is er in Almere Centrum een heuse zeepkistenrace bijgekomen.”

 

Niet alleen in zijn Foodtruck is Joost bezig met een groen en gezond Almere. “Ik doe steeds meer. Dankzij mijn zonnepanelen ben ik thuis zelfvoorzienend qua stroom en voor warmte gebruiken ik een pelletkachel. Ook hebben wij er bewust voor gekozen als gezin steeds minder vlees te eten en kopen daarnaast zoveel mogelijk lokaal voedsel.” 

 

Meer informatie Oerz