Direct naar paginainhoud

Eettuintjes

Een Eettuintje is een plantenpakket voor een klein stukje eetbaar groen in je tuin. Dat kan straks ook zomaar in jouw tuin, want de gemeente stelt een aantal van zulke pakketten beschikbaar aan inwoners. Een groen en gezond Almere houdt namelijk niet op bij het tuinhek: ook bij Almeerders thuis kunnen we samen een verschil maken!

Wat is een Eettuintje?

Een Eettuintje is een stukje van jouw eigen tuin (1 m2) omgetoverd tot eetbaar groen. Om dat te doen krijg je een plantenpakket met daarin kruiden, bloemen, groenten of aardbeien, én tips over hoe je het Eettuintje aanplant en ervoor zorgt. Natuurlijk vertellen we je ook wat je er allemaal uit kunt eten. Je kiest zelf welk pakket je wil ontvangen, maar op=op. Zo werken we, ook in onze tuinen, samen aan een groen en gezond Almere.

Welke pakketten zijn er?

Er zijn verschillende soorten Eettuintjes. In de komende ronde zijn vier verschillende pakketten beschikbaar. Elk pakket is geschikt voor 1 m2 ruimte in de tuin of op het balkon. Hieronder zie je een overzichtje van wat je in elk van de pakketten kunt verwachten.

 

Heb je al eerder een Eettuintje van 6 m2 ontvangen? Je krijgt dan automatisch een mail over het ophalen van de resterende planten. Je hoeft deze dus niet opnieuw aan te vragen.

  'Groen en gezond uit eigen tuin'

  Pakketnaam

  Wat zit er in?

  Tuinaarde?

  Eetbare bloemen

  Eetbare bloemen, zoals: komkommerkruid, zonnebloemen, viooltjes, Afrikaantjes en goudsbloem

  Ja

  Groenten

  Verschillende soorten sla, sperzieboon, tomaat, courgette

  Ja

  Kruiden

  Verschillende kruiden, zoals: salie, peterselie, tijm, munt, bieslook en dille

  Ja

  Aardbeien

  Aardbeienplantjes voor één vierkante meter

  Ja

  Over Eettuintjes in Almere

  Almere werkt aan een groene en gezonde stad voor alle inwoners. Dat doen we al in wijken, straten en parken, maar we willen méér. Niets lijkt ons mooier dan dat Almeerders zelfs in hun eigen tuin de groene en gezonde stad kunnen voelen en proeven. Om die droom waar te maken, geeft de Gemeente Almere in samenwerking met IVN Natuureducatie ‘Eettuintjes’ uit aan Almeerders. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Growing Green Cities, IVN Natuureducatie, IVN Almere, StadsBomerij, Kwekerij de Arend en een enthousiast team van Almeerse vrijwilligers met een groen hart voor de stad.