Direct naar paginainhoud

Dutch Food Week

Dutch Food Week 2021: De kracht van voedsel

Van 9 – 16 oktober vindt dit jaar de Dutch Food Week plaats. Landelijk en ook in Almere.
Met het thema De kracht van voedsel zetten we gezonde voeding en voedsel op zeer uiteenlopende manieren op de kaart, met als afsluiter 16 oktober:  Wereldvoedseldag. Op deze dag staat heel Almere in het teken van Eetbare stad en organiseren we verschillende activiteiten.

Bekijk het Dutch Food Week programma

Almere gaststad landelijke Dutch Food Week 2021

Dit jaar is Almere gaststad voor Dutch Food Week. Op weg naar Floriade Expo 2022 wordt de landelijke Dutch Food Week geopend bij Aeres Hogeschool Almere.  En is de landelijke afsluiting ook in Almere op 16 oktober tijdens Wereldvoedseldag. Bekijk het landelijke programma op dutchfoodweek.com

Wist je dat Almere is gebouwd als eetbare stad, waar inwoners zelf noten en fruit kunnen plukken in hun eigen wijk? Hoe gaaf is dat! Om dat zichtbaar te maken kun je tijdens Wereldvoedseldag aan allerlei gratis events meedoen in alle stadsdelen van de Almere. Volg bijvoorbeeld een van de nieuwe permanente wildplukroutes en proef de natuur om je heen, ga op pad met voedselboswachters, of dans op natuurgeluiden in de silentdisco op het Globeplein in het centrum van Almere Buiten. Ontdek jouw eetbare stad op Wereldvoedseldag en lees meer over Wereldvoedseldag.

LEES MEER OVER WERELDVOEDSELDAG

Voedselschuur voor de wereld

Wereldvoedseldag is voor Almere belangrijk. Wethouder Roelie Bosch: ‘Gezonde voeding bereikbaar maken voor iedereen, in de wereld maar zeker ook in Almere, vind ik heel belangrijk. De stad waar ooit werd bedacht dat we zoveel mogelijk eetbare planten in de openbare ruimte aanplanten om zelfvoorzienend te kunnen leven. En dat naast een enorme ‘achtertuin’ aan boerenland, die als voedselschuur voor de wereld dient. Die rijkdom willen en kunnen we tijdens Wereldvoedseldag laten zien. Niet alleen aan Almeerders, ook aan heel Nederland.’

Wereldvoedseldag sinds 1979

Wereldvoedseldag is een internationale bewustwordingsdag die in 1979 in het leven is geroepen door de Verenigde Naties om aandacht te vragen voor voedselzekerheid. Meer dan 820 miljoen mensen, dat is ongeveer een op negen personen, gaat ’s avonds met een lege maag naar bed. Gek genoeg zijn er wereldwijd ruim twee keer zoveel mensen met overgewicht. Hoe kan het dat sommige mensen niet zeker zijn van een bord eten, terwijl anderen door voedsel worden overstelpt? Wat kunnen we er samen aan doen om deze ongelijkheid op te lossen?