Direct naar paginainhoud

Bowling Almere

  Bowling Almere

  Daar rolt de zon lekker binnen.

  Op het dak van Bowling Almere aan de Trekweg zijn in 2019 zonnepanelen gelegd. De bowlingbaan deed mee met het zonnecollectief, een project geïnitieerd door de gemeente Almere en georganiseerd door Climate Neutral Group. Er liggen nu ongeveer 750 panelen op het dak. 

   

  De bowlingbaan heeft in 2017 een energiescan laten doen, gesubsidieerd door de gemeente. Uit het rapport bleek dat de bowlingbaan qua besparing op energiekosten niet meer zoveel mogelijkheden had. Het plaatsen van zonnepanelen was nog een goede optie.

  Hoe ging dat in zijn werk? Een zonnepanelenbedrijf in Almere kreeg de opdracht om de panelen te plaatsen. Met de jaarrekening is de bowlingbaan daarna naar de bank gegaan om de financiering van de zonnepanelen te regelen. Het rapport bij de energiescan is hiervoor gebruikt. 

   

  De bowlingbaan kreeg de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE) subsidie. Zij geven als tip: het subsidieproces duurt best lang en er zijn bepaalde voorwaarden. Zoek het daarom van te voren goed uit en doe hier navraag naar. Bij de bowlingbaan lagen de zonnepanelen al op het dak voordat de subsidie binnen was. Dat is een behoorlijke investering en niet iedereen heeft zoveel geld direct beschikbaar. 

   

  De gemeente heeft geen afspraken met installateurs, maar als u als bedrijf zonnepanelen op uw dak wilt installeren, dan adviseren wij een installateur met Zonnekeur te kiezen. Zonnekeur is een Nederlands keurmerk voor zonnepanelen. 

  Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor subsidies en leningen, kijk dan hier.