Direct naar paginainhoud

Zonnepanelen Bowling Almere

  Op het dak van Bowling Almere aan de Trekweg zijn in 2019 zonnepanelen gelegd. De bowlingbaan deed mee met het zonnecollectief, een project geïnitieerd door de gemeente Almere. Er liggen nu ongeveer 750 panelen op het dak. 

   

  De bowlingbaan heeft in 2017 een energiescan laten doen, gesubsidieerd door de gemeente. Uit het rapport bleek dat de bowlingbaan qua besparing op energiekosten niet meer zoveel mogelijkheden had. Het plaatsen van zonnepanelen was nog een goede optie.

  Hoe ging dat in zijn werk? Een zonnepanelenbedrijf in Almere kreeg de opdracht om de panelen te plaatsen. Met de jaarrekening is de bowlingbaan daarna naar de bank gegaan om de financiering van de zonnepanelen te regelen. Het rapport bij de energiescan is hiervoor gebruikt. 

   

  De bowlingbaan kreeg de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE) subsidie. Zij geven als tip: het subsidieproces duurt best lang en er zijn bepaalde voorwaarden. Zoek het daarom van te voren goed uit en doe hier navraag naar. Bij de bowlingbaan lagen de zonnepanelen al op het dak voordat de subsidie binnen was. Dat is een behoorlijke investering en niet iedereen heeft zoveel geld direct beschikbaar. Wil je meer weten over mogelijke subsidies en leningen, kijk dan eens op het Zakelijk Regionaal Energieloket.

   

  De gemeente heeft geen afspraken met installateurs, maar als je als bedrijf zonnepanelen op je dak wilt installeren, dan adviseren wij een installateur met Zonnekeur te kiezen. Zonnekeur is een Nederlands keurmerk voor zonnepanelen. Op het Zakelijk Regionaal Energieloket zijn ook installateurs en vakspecialisten te vinden.

   

  Mogelijkheden voor subsidies en leningen