Direct naar paginainhoud

Zet Almere in bloei

Zet Almere in bloei 2022: van 15 april - 15 juli

Van 15 april – 15 juli 2022 zetten we Almere in Bloei. Doe je mee? Samen met De Groene Buren organiseren we in totaal 10 wijkacties: Tegel eruit, Plantje erin. Meer groen is goed voor de natuur en ook voor jezelf, want groen maakt gelukkig! Het is positief voor de waterafvoer en hittestress. En wist je dat vlinders, bijen en egels er ook heel blij van worden want meer groen is goed voor de biodiversiteit. Een of twee tegels eruit halen is een kleine moeite en kan al een groot verschil maken.

In de onderstaande 10 wijken kun je tussen 10.00 en 15.00 uur op de aangegeven datum een tegel inleveren en dan krijg je een bij- en vlindervriendelijke plant (max. 2 per huishouden).

DatumWijkLocatieAdres
28 meiBloemenbuurt Oleanderstraat 50 (of op het grasveld er tegenover)
4 juniFaunabuurtHet ForumHaasweg 11
11 juniAlmere Poort Alseïdenstraat 11 (parkeerplaats bij de Plus)
11 juniIndische buurtEvenaarhuisSumatraweg 352

Waarom het zo belangrijk is laat tuinman Huib in de video’s zien over biodiversiteit en waterafvoer, hittestress en Groen maakt gelukkig. Het zijn belangrijke redenen voor de jaarlijkse actie Zet Almere in bloei.

 

Meer groen is hard nodig. Want gemiddeld is 62% van de Almeerse tuinen voor meer dan 80% betegeld. Per wijk kan dit verschillen. Het landelijke gemiddelde is dat tuinen voor 33% betegeld zijn en 66% groen. Almere zit daar dus fors boven.