Direct naar paginainhoud

Zet Almere in bloei

  Van 16 april – 16 juli zetten we Almere in bloei met de actie Tegel eruit, Plant er in! Doe je mee met jouw wijk, school, familie of gewoon zelf? Met deze actie willen we mensen stimuleren om tegels uit hun tuin te halen. Een of twee tegels eruit halen is een kleine moeite en kan al een groot verschil maken.

   

  Waarom het zo belangrijk is laat tuinman Huib in de video’s zien over biodiversiteit en waterafvoer, hittestress en Groen maakt gelukkig. Het zijn belangrijke redenen voor de jaarlijkse actie Zet Almere in bloei.

   

  Meer groen is hard nodig. Want gemiddeld is 62% van de Almeerse tuinen voor meer dan 80% betegeld. Per wijk kan dit verschillen. Het landelijke gemiddelde is dat tuinen voor 33% betegeld zijn en 66% groen. Almere zit daar dus fors boven.

  Van 16 april – 16 juli zijn er verschillende acties in de stad

  Lagere scholen

  Verschillende lagere scholen doen mee aan de actie: leerlingen mogen een tegel mee naar school nemen en krijgen dan een plantje. Of ze maken een foto van hun balkon en krijgen dan ook een plantje. Want ook voor balkons werken de voordelen van meer groen!

  Tuincentra

  Tijdens de actie periode 16 april – 16 juli kan iedereen een tegel inleveren bij Kwekerij Almere Linnaeusweg 8a of bij Intratuin Almere, Euphoniumweg 5 en ontvangt in ruil daarvoor een bij- en insectvriendelijke plant. Maximaal 2 per huishouden.