Direct naar paginainhoud
Almere in bloei

Almere in bloei

Zet Almere in bloei 2021

Van 16 april – 16 juli zetten we Almere in bloei met de actie Tegel eruit, Plant er in! Doe je mee met jouw wijk, school, familie of gewoon zelf? Met deze actie willen we mensen stimuleren om tegels uit hun tuin te halen. Een of twee tegels eruit halen is een kleine moeite en kan al een groot verschil maken.

 

Waarom het zo belangrijk is laat tuinman Huib in de video’s zien over biodiversiteit en waterafvoer. We zijn ook bezig met een video over hittestress en over groen maakt gelukkig. Die kun je hier binnenkort ook zien.

 

Meer groen is hard nodig. Want gemiddeld is 62% van de Almeerse tuinen voor meer dan 80% betegeld. Per wijk kan dit verschillen. Het landelijke gemiddelde is dat tuinen voor 33% betegeld zijn en 66% groen. Almere zit daar dus fors boven.

Van 16 april – 16 juli zijn er verschillende acties in de stad

Groene Buren

Groene Buren zet in meer dan 14 verschillende wijken acties op. Lever jouw tegels op een centraal punt in de wijk in en ontvang een plantje. Houd je brievenbus in de gaten voor datum en locatie! 

Lagere scholen

Verschillende lagere scholen doen mee aan de actie: leerlingen mogen een tegel mee naar school nemen en krijgen dan een plantje. Of ze maken een foto van hun balkon en krijgen dan ook een plantje. Want ook voor balkons werken de voordelen van meer groen!

Tuincentra

Tijdens de actie periode 16 april – 16 juli kan iedereen een tegel inleveren bij Kwekerij Almere Linnaeusweg 8a of bij Intratuin Almere, Euphoniumweg 5 en ontvangt in ruil daarvoor een bij- en insectvriendelijke plant. Maximaal 2 per huishouden.

Wijkacties georganiseerd door Groene Buren

zaterdag 15 mei 2021

  • Almere Buiten, Landgoederenbuurt: Parkeerplaats Woondome/Middachtenlaan
  • Almere Poort, Zandpoort: Gouden medaillepad
  • Almere Poort, Europakwartier: Parkeerplaats Plus Supermarkt, Alseïdenstraat 11

vrijdag 21 mei 2021

  • Almere Stad, Kruidenwijk: Buurthuis Karwei, Lavendelplantsoen

zaterdag 22 mei 2021

  • Almere Stad, Stedenwijk: De Veldhoek, Deurnestraat 40
  • Almere Buiten, Bloemenbuurt: nabij Oleanderstraat 50

zaterdag 29 mei 2021

  • Almere Haven, Hoven: nabij Groenhof 146

zaterdag 12 juni 2021

  • Almere Buiten, Eilandenbuurt: Basisschool De Archipel, Maldivenweg 45
  • Almere Haven, De Marken, nabij Ambachtsmark 72

NK Tegelwippen

Almere doet mee aan NK Tegelwippen 2021. Hierbij gaat het er om wie in Nederland de meeste tegels wipt. Ook Almere gaat deze uitdaging aan. Deze actie loopt van 30 maart – 30 september.

Hoeveel tegels wip jij eruit?

Vanaf 30 maart kan iedereen zijn of haar gewipte tegels aanmelden via NK Tegelwippen. Ga jij je tuin verbouwen en al je tegels eruit halen? Of een deel ervan? Tel je tegels op en geef ze door via NK Tegelwippen.
Tegels worden automatisch opgeteld bij de Tegelstand en tellen mee voor de Nationale Tegelteller. 
Tegels vanuit de actie Zet Almere in Bloei (16 april-16 juli) worden ook meegeteld. Benieuwd hoeveel tegels in Almere zijn gewipt? Check de website van NK Tegelwippen.

De Gouden Tegel en de Publiekswipper

De gemeente die de meeste tegels per inwoner wipt wint de Gouden Tegel. Ook actieve bewoners die hun (gevel)tuin transformeren maken kans op een prijs: de Publiekswipper die begin oktober 2021 wordt uitgereikt.