Direct naar paginainhoud

Almere Green Sports - Mo Ketabi

‘Deze sportschool past bij de stad Almere’

Mo Ketabi

Bij Almere Green Sports ben je gezond bezig. Voor jezelf uiteraard, maar ook voor het milieu. Want de sportapparaten wekken zelf energie op als ze gebruikt worden. Een unieke sportschool in het centrum van Almere. Eigenaar Mo Ketabi: “Ik wilde een sportschool die aansluit bij Almere.”

Sporten is een van de belangrijkste dingen in het leven van Mo. Hij is al vanaf zijn jonge jeugd zeer actief. Mo zat op turnen, heeft op hoog niveau wedstrijdzwemmen gedaan, is tegenwoordig professional flyboarder en werkt al vanaf zijn zestiende in sportscholen. “Ik kan zelf niet zonder sport. Zelfs als ik op vakantie ben, ben ik actief. Ik wil gewoon een goede conditie houden en ook anderen stimuleren om gezond te blijven. Daarom ben ik uiteindelijk zelf als ondernemer aan de slag gegaan.”

Iets bijzonders

In 2008 begint Mo zijn eerste eigen sportschool en in 2017 opent toenmalig Floriade-directeur Jannewietske de Vries Almere Green Sports. Mo legt uit waarom hij voor deze groene invalshoek heeft gekozen. “Er zijn al veel normale sportscholen in Almere, ik wilde juist iets bijzonders doen. Iets terug doen voor Almere. Deze sportschool past gewoon bij de stad. Ik gebruik Almeers steigerhout, we hebben energieopwekkende apparaten en bij onze groene bar kan je gezonde producten kopen voor lage prijzen. Wij vragen geen topprijs voor een gembershot. Wij willen juist dat iedereen dat een keertje probeert. Ik wil iedereen stimuleren om gezond te zijn, ik ben geen sportschool begonnen voor het geld.”

Tweede van Nederland

Vooral de apparaten die energie opwekken, zijn populair. “Een maat van mij zag deze apparaten bij de universiteit van Delft. Ik was meteen enthousiast en nu ben ik de tweede sportschool in Nederland met dit soort apparatuur. Als er een dagje goed gesport wordt, heb ik genoeg energie om de sauna te laten draaien.”

High five

Er gaat bijna geen dag voorbij of Mo is wel te vinden op de sportschool en niet alleen om zelf training te geven. Veel contact met de sporters vindt hij belangrijk. “Het is fijn om mensen te kennen en persoonlijk te begroeten. Als ik een broodjeszaak in loop, vind ik het ook fijn als ze daar zeggen: ‘Hé Mo, alles goed, zelfde als altijd?’. Die aandacht en betrokkenheid wil ik ook tonen in deze sportschool. Een handdruk of een high five kan soms al voldoende zijn.”

Tijdens het interview komt een kwieke 83-jarige man langs, die net klaar is met sporten. “Mo, iemand had het licht aan laten staan. Wel op letten hè. Je zegt het ook tegen mij als ik het vergeet, haha.” Een mooi voorbeeld dat vrijwel iedereen bij Almere Green Sports bezig is met energieverspilling en een gezonder lichaam en een gezondere stad.

Genomineerd door:

Melanie Koendjbiharie: “Bij Almere Green Sports vinden ze duurzaamheid en jouw gezondheid erg belangrijk. De sportschool kent een warme sfeer waar je terecht kunt met alle vragen over sportvoeding en trainingen. Het is een mooie plek waar jongeren en ouderen bijeenkomen en elkaar motiveren en stimuleren. Bij binnenkomst wordt je ontvangen met een glimlach van het personeel. Of je nu een beginner bent of al gevorderd iedereen wordt gerespecteerd en geaccepteerd.”

 

Growing Green Spelddrager sinds 15 juni 2019